Familiebedrijf
Ervaringsdeskundige
Win-Win-Win strategie

Wie zijn wij?

Het Flexhuisje platform is een initiatief van familiebedrijf BAM Works BV, Anne en Martijn van den Brand zijn als broer en zus al jaren bekend in de uitzendbranche en gespecialiseerd in het uitzenden van arbeidsmigranten. Door een grote agrarische klantenkring is er veel ervaring met seizoensinvloeden op de werk- en huisvestingsplanning. Daarnaast wordt er ook actief deelgenomen aan klankbordgroepen vanuit verschillende gemeenten hoe de huisvesting van arbeidsmigranten beter te organiseren. Een belangrijk speerpunt hierin is om 'verborgen bedden' ook buiten seizoenen beschikbaar te stellen voor bedrijven die anticyclisch werken, zodat daarmee de druk op de woningsmarkt wordt verlaagd, maar ook de bezettingsgraad van de locatie verbetert. Dit geeft logischer wijs ruimte om te investeren in betere voorzieningen en kwalitatieve oplossingen. BAM Works BV is een MKB familiebedrijf met een gezond boeren verstand werkwijze! 

Oorsprong van Flexhuisje

Om de seizoensinvloeden en leegstand problemen zo goed mogelijk op te vangen, werkt BAM Works BV al jaren samen met diverse collega uitzendbureaus uit heel Nederland. Echter is de uitzendbranche dynamische en groot. We kennen elkaar ook niet allemaal, maar we kennen wel elkaars uitdagingen en problemen. Door uitzendbureaus een eenvoudig platform te bieden worden meerdere vliegen in 1 klap gevangen. Zo kan een overschot snel worden aangeboden, is tijdelijk bijhuren makkelijker dan ooit en houden we gezamelijk de kosten betaalbaar waar onze Oost-Europese medewerkers van profiteren!

Waarom is het platform nodig?

Uiteraard zijn er veel commerciele aanbieders van huisvesting in de markt te vinden en ook zijn er veel bemiddelaars die graag helpen met het leggen van de juiste contacten. Onze ervaring is dat de verhuurprijzen en bemiddelingskosten van deze aanbieders niet passend zijn voor de korte of lange termijn behoefte van woonruimte voor arbeidsmigranten. Wij geloven dat uitzendbureaus gezamelijk net zo goed in staat zijn om een perfecte match te maken ten behoeve van de huisvesting als ze normaliter ook verzorgen voor hun opdrachtgevers en medewerkers.

Gaat dat wel goed?

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Het is vaak een grote stap om een huisvesting locatie voor arbeidsmigranten volledig te verhuren aan een externe partij. Hoe gaan ze ermee om, worden de huisregels nageleefd? Hoe zit het toezicht in elkaar? Wat als de buurt overlast ervaart? Wat als je zelfs op kamerniveau een woonruimte verhuurd aan een externe organisatie?! Straks worden onze medewerkers geronsolt door de huurder of verhuurder! 

Onze ervaring is dat allebei de opties prima mogelijk zijn, zolang je met elkaar de juiste afspraken maakt en je begint met een basisniveau van vertrouwen. Als uitzendorganisaties kennen we de uitdagingen in de markt en het belang van een goede reputatie. We bieden op het platform ook een voorbeeld verhuurovereenkomst aan om afspraken onderling goed vast te leggen.

Contact formulier
#replace title#